Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRIJAVLJIVANJE PRIHODA OSTVARENOG IZ INOSTRANSTVA: Udruženje radnika na internetu poziva Vladu na pregovore o modelu naplate dažbina


Udruženje radnika na internetu, koji su se iznenada našli na meti kontrole poreznika, pozvali su u utorak i zvanično nadležne na pregovore. Svoje zahteve, a to su pronalaženje rešenja njihovog statusa i modela oporezivanja, ali i obustavljanje pokrenutih i planiranih postupaka naplate, uputili su premijerki Ani Brnabić i ministru finansija Siniši Malom.

Poreska uprava nedavno je upozorila sve koji primaju uplate iz inostranstva da su ih detektovali i da je najbolje da sami uplate svoje obaveze, i to najmanje pet godina unazad. Pojedinima su stigla i pozamašna rešenja sa obračunatim kamatama.

- Hoćemo da plaćamo poreze, ali je pitanje kako i koliko - kaže Miran Pogačar, predsednik Udruženja. - Najmanje je 100.000 ljudi koji rade preko interneta i primaju uplate iz inostranstva. Neki od nas su se obraćali Poreskoj upravi ranije, i tamo su nas uveravali da ne treba ništa da plaćamo.

Izvor: Vebsajt Novosti, S. B., 10.11.2020.
Naslov: Redakcija