Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SAOPŠTENJE SA SEDNICE POKRAJINSKE VLADE KOJA JE ODRŽANA 15.11.2018. GODINE


Pokrajinska vlada je na sednici, kojom je predsedavao Igor Mirović, obezbedila opštini Bačka Topola nedostajuća sredstva, u iznosu od 25 miliona dinara, kako bi se završila izgradnja Doma učenika u Bačkoj Topoli. Radovi na izgradnji ovog objekta započeti su skoro pre deset godina, ali nisu završeni i objekat nije u funkciji. Objekat se nalazi u blizini Poljoprivredne škole u Bačkoj Topoli, i planiran je za smeštaj 88 učenika.

U skladu sa principom podsticanja preduzetništva i ukupnog razvoja privrede u AP Vojvodini i velikog interesovanja, Pokrajinska vlada izdvojila je dodatnih 25 miliona dinara za raspisivanje novog konkursa za subvencionisanje troškova nabavke repromaterijala s ciljem unapređivanja poslovnog procesa i delatnosti.

Pokrajinska vlada opredelila je 10 miliona dinara za nabavku poljoprivrednih mašina i opreme, odnosno za pružanje pomoći za održivi povratak interno raseljenih lica na teritoriji AP Kosova i Metohije. Ovaj program će se realizovati preko Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

Izvor: Vebsajt Pokrajinske vlade, 15.11.2018.
Naslov: Redakcija