Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

VLADA RS: Utvrđen Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave


Vlada Republike Srbije utvrdila je, na sednici održanoj 15. novembra 2017. godine, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, koji bi trebalo da uskladi usavršavanje u jedinicama lokalne samouprave sa celinom stručnog usavršavanja koje propisuje Zakon o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu ("Sl. glasnik RS", br. 94/2017).

Ovim zakonom uređuje se stručno usavršavanje zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, kako bi se doprinelo povećanju nivoa znanja i veština zaposlenih neophodnih za ostvarivanje osnovnih postulata moderne lokalne samouprave i približavanje savremenoj evropskoj administraciji.

Zakonom se po prvi put uređuju kriterijumi, merila i način utvrđivanja potreba za stručnim usavršavanjem.

Takođe, propisuje se da prilagođavanje programa obuke u skladu sa potrebama jedinica lokalne samouprave određuje Nacionalna akademija.

Cilj ovog zakona jeste i obezbeđivanje bolje saradnje i koordinacije nadležnih organa i značajni efekti na planu uštede troškova organizovanja stručnog usavršavanja.

Izvor: Vebsajt Vlade, 15.11.2017.
Naslov: Redakcija