Zastava Bosne i Hercegovine

STATUT GRADA BEOGRADA: Opštine se usklađuju sa Statutom i preuzimaju predmete građana kojima će se ubuduće baviti kada je reč o legalizaciji i izdavanju građevinskih dozvola


Hrpa dokumenata koja bi trebalo, u skladu sa novim nadležnostima, da se prebaci u opštinske kancelarije, iz grada će stići 1. novembra, dok će ostatak 1. januara sledeće godine. Na taj način počeće usklađivanje opština sa novim Statutom grada Beograda ("Sl. list grada Beograda", br. 39/2008, 6/2010 i 23/2013, "Sl. glasnik RS", br. 7/2016 - odluka US i "Sl. list grada Beograda", br. 60/2019).

Pojedine opštine, poput Palilule i Starog grada, već su donele zaključke o promeni Statuta. Druge će, pak, to učiniti na nekoj od narednih sednica. Ipak, za predmete sugrađana kojima će se ubuduće baviti kada je reč o legalizaciji i izdavanju građevinskih dozvola moraće da sačekaju da se spakuju i stignu na njihovu adresu.

Kada je reč o poslovima legalizacije, gradske opštine će biti zadužene za objekte do 400 kvadrata, a prigradske će legalizovati do 3.000 kvadrata, a time će početi da se bave najkasnije 1. januara. Za izdavanje građevinskih dozvola, do 1.500 kvadrata za gradske opštine i 5.000 kvadrata za prigradske počeće da rade od 1. novembra. Do tada, građani će i dalje moći da da se obrate Sekretarijatu za poslove legalizacije.

Izvor: Vebsajt Novosti, M.S., 09.09.2019.
Naslov: Redakcija