Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: NEDELJA PARLAMENTARIZMA OD 7. DO 13. NOVEMBRA 2016. GODINE


Povodom Međunarodnog dana demokratije Narodna skupština Republike Srbije i inicijativa Otvoreni parlament najavili su održavanje druge po redu "Nedelje parlamentarizma" od 7. do 13. novembra 2016. godine pod sloganom "Imate reč".

Nedelja parlamentarizma je serija događaja koji za cilj imaju bolje povezivanje i upoznavanje građana i građanki Srbije sa radom Narodne skupštine. Organizovanjem različitih događaja otvara se prostor za debate o učešću građana u demokratskim procesima, značaju otvorenosti parlamenta kao institucije, kao i različitim načinima komunikacije između građana i njihovih direktno izabranih predstavnika.

Narodna skupština Republike Srbije i inicijativa Otvoreni parlament pozivaju sve zainteresovane organizacije, institucije i pojedince da učestvuju u Nedelji parlamentarizma organizovanjem različitih aktivnosti.

Rok za prijavu aktivnosti je 20. oktobar 2016. godine.

Tokom prve Nedelje parlamentarizma u Srbiji, u oktobru 2015. godine, održano je skoro 70 događaja širom Srbije koje su organizovale organizacije civilnog društva, škole, univerziteti, udruženja mladih, državne institucije kao i zainteresovani pojedinci.

Ukupno 37 partnera iz 12 gradova i skoro četiri hiljade građana Srbije direktno je bilo uključeno u događaje tokom sedam dana trajanja Nedelje parlamentarizma.

Sve neophodne informacije o Nedelji parlamentarizma i učešću mogu se pronaći na internet stranici Nedeljaparlamenatarizma.rs.

Podršku Narodnoj skupštini Republike Srbije i inicijativi Otvoreni parlament u organizaciji druge Nedelje parlamentarizma pružaju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Britanska ambasada u Beogradu, Program Ujedinjenih nacija za razvoj i Švajcarska agencija za razvoj i saradnju.

Izvor: Press služba Narodne skupštine, 15.09.2016.
Naslov: Redakcija