Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

MINISTARSTVO PRIVREDE: OSAMDESET MILIONA ZA INFRASTRUKTURNE PROJEKTE NA LOKALNOM NIVOU


Ministarstvo privrede donelo je, nakon sprovedenog javnog poziva, odluku da sa 80 miliona dinara podrži 40 lokalnih samouprava u pripremi infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje braunfild lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Od ukupno 40 odobrenih projekata, 22 su namenjena nerazvijenijim opštinama, od čega osam u devastiranim, tako da ukupna podrška Ministarstva nerazvijenim i devastiranim opštinama po ovom programu iznosi čak 56,5 miliona dinara.

Opštine i gradovi kojima je odobrena podrška su: Knić, Titel, Zrenjanin, Bečej, Novi Sad, Tutin, Bujanovac, Opovo, Krupanj, Kučevo, Trstenik, Ruma, Mionica, Vrbas, Čoka, Doljevac i Trgovište.

Podrška je odobrena i za opštine i gradove Babušnica, Medveđa, Žitorađa, Raška, Surdulica, Ražanj, Prijepolje, Kuršumlija, Žitište, Bela Palanka, Golubac, Žagubica, Sokobanja, Senta, Varvarin, Gornji Milanovac, Topola, Ćićevac, Bač, Novi Kneževac, Petrovac na Mlavi, Dimitrovgrad i Sremski Karlovci.

Podrška u pripremi projektno-tehničke dokumentacije se realizuje u okviru Programa podsticanja ravnomernog regionalnog razvoja u 2016. godini, a Ministarstvo, u zavisnosti od razvijenosti lokalne samouprave, sufinansira u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 15.09.2016.