Zastava Bosne i Hercegovine

SKGO: PRVI REGIONALNI SASTANAK MREŽE ZA LOKALNI EKONOMSKI RAZVOJ: 24. SEPTEMBRA 2015. GODINE


Prvi regionalni sastanak Mreže za lokalni ekonomski razvoj biće održan 24. septembra 2015. godine u opštini Pećinci sa početkom u 11 časova. Na ovaj realizuje se predlog koji je pokrenut na velikim skupovima ove mreže da se sastanci održavaju i po regionalnom principu, kako bi bile pokrenute teme koje su specifične za određeno područje i bila omogućila mnogo interaktivnija diskusija.

Na sastanak u Pećincima pozvani su predstavnici četiri okruga (sremskog, zapadno-bačkog, severno-bačkog i južno-bačkog) i direktori regionalnih agencija Srema i Bača.

Teme o kojima će se razgovarati na ovom sastanku su postojeći zakonski okvir, ali i zakonska regulativa kojoj idemo u susret (kao što su Zakon o ulaganjima, izmene i dopune Zakona o turizmu itd.). Poseban akcenat biće stavljen na Zakon o javno-privatnom partnerstvu ("Sl. glasnik RS", br. 88/2011) i dosadašnjim iskustvima. Ovom prilikom biće govora i o pozicioniranju kancelarija za LER i njihovoj komunikaciji sa drugim odeljenjima, javnim preduzećima, ustanovama itd.

Posebno pitanje o kome će biti razgovarano je dalji rad Mreže za LER.

Mreže za lokalni ekonomski razvoj je najaktivnija mreža u SKGO, a u decembru 2015. godine će biti održan osmi veliki sastanak.

Agendu možete preuzeti ovde.

Prijavni formular možete preuzeti ovde.

Izvor: Vebsajt SKGO, 14.09.2015.