Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O VISOKOM OBRAZOVANJU: 30. septembra 2022. godine ističe rok da studenti upisani po starom programu završe studije


Rok za završetak studija "po starom programu" produžavan je nekoliko puta, te prema poslednjem "pomeranju" ističe 30. septembra.

Naime, studenti koji su upisali studije pre 2005.godine su u nekoliko navrata isticali da se bilo kakvim uslovljavanjem krši Ustav, jer u momentu upisa studija nije bilo nikakvog ograničenja, pa je posledjih godina u više navrata "rok" pomeran.

Pre nešto više od mesec dana zatražen je novi rok, a "Blic" je uputio pitanja Ministartsvu prosvete da li će biti novog produžetka, a odgovor koji su dobili prenose u celosti:

- Rok za završetak studija za studente koji su ih započeli po nastavnom planu i programu pre uvođenja Bolonjskog sistema 2005. godine, pomeran je 7 puta izmenama zakona. Poslednjim izmenama od 2021. godine, utvrđeni su novi i sada važeći rokovi za završetak studija po započetom nastavnom planu i programu i to do kraja školske 2021/2022, odnosno za studente upisane na integrisane studije iz polja medicinskih nauka do kraja 2022/2023. godine. Svako novo pomeranje rokova zahteva nove izmene zakona. Nadamo se i želimo svu sreću studentima da u datim rokovima privedu kraju svoje studije - navodi se u odgovoru "Blicu".

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Blic, 11.08.2022.
Naslov: Redakcija