Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PORTAL ZA ELEKTRONSKO PRIJAVLJIVANJE ZA DODELU SREDSTAVA ZA BESPLATNE UDŽBENIKE ZA PRVI I DUGI RAZRED, KOJE OBEZBEĐUJE GRAD BEOGRAD, BIĆE OTVOREN OD 20. AVGUSTA DO 30. SEPTEMBRA: Kakva je procedura za dobijanje besplatnih udžbenika?


Portal za elektronsko prijavljivanje za dodelu sredstava za besplatne udžbenike za prvi i dugi razred, koje obezbeđuje Grad Beograd, biće otvoren od 20. avgusta na sajtu Fondacije za mlade talente.

Od tog datuma, pa do 30. septembra roditelji budućih prvaka i drugaka koji pohađaju beogradske osmoletke, moći će da se prijave i tako što će obrazac u pisanom obliku dostaviti na adresu Fondacije za mlade talente, Trg Nikole Pašića 6, Beograd.

Podsetimo, Grad Beograd je preko Fondacije za mlade talente grada Beograda raspisao javni poziv za dodelu bespovratnih novčanih sredstava u visini osnovnog paketa štampanih udžbenika za prvi i drugi razred za učenike javnih osnovnih škola na teritoriji grada Beograda za školsku 2021/22. godinu.

Roditeljima će na račun biti uplaćen novac u vrednosti osnovnih udžbenika za četiri predmeta: srpski jezik, matematiku, svet oko nas i strani jezik, koje su odabrale škole.

Pravo da se prijave na javni poziv imaju svi roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici dece upisane u prvi i drugi razred, osim đaka koji su dobili besplatne udžbenike po programu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Uz prijavu se prilaže dokumentacija: fotokopija lične karte ili kopija očitane čipovane lične karte roditelja tj. zakonskog zastupnika; kopija kartice tekućeg računa roditelja, odnosno zakonskog zastupnika; potvrda osnovne škole da je dete đak javne osnovne škole i da u školskoj 2021/22. godini pohađa prvi/drugi razred, kao i da nije dobio besplatne udžbenike po programu Ministarstva prosvete za školsku 2021/22. godinu i izjava o obradi podataka o ličnosti.

Obrazac prijave za javni poziv, uputstvo za popunjavanje sa spiskom traženih priloga za javni poziv i obaveštenje/izjava o obradi podataka o ličnosti biće dostupni od 20. avgusta na sajtu Fondacije za mlade talente grada Beograda, u rubrici „Konkursi/javni pozivi“ ili na sajtu grada Beograda – Gradske uprave grada Beograda (www.beograd.rs), u rubrici „Gradski oglasi, konkursi i tenderi“.

Obaveštenja o javnom pozivu se mogu dobiti na telefon (011) 3216246 ili putem elektronske pošte na adresu fondzamlade@beograd.gov.rs.

Sajt Fondacije za mlade talente je na adresi www.fondzamladebeograd.rs.

Izvor: Danas, V. Andrić, 14.08.2021.
Naslov: Redakcija