Zastava Bosne i Hercegovine

AKCIONI PLAN ZA REFORMU INSPEKCIJA: Održan sastanak resorne ministarke i predsednika udruženja Mreža inspektora Srbije – poseban akcenat na pitanjima daljeg zapošljavanja inspektora prema Akcionom planu, kao i prevođenja zvanja inspektora u zvanje samostalnih savetnika u pojedinim ministarstvima


Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović sastala se sa predsednikom udruženja Mreža inspektora Srbije Dragomanom Paunovićem, sa kojim je razgovarala o dinamici realizacije Akcionog plana za reformu inspekcija.

U razgovoru je posebno apostrofirano pitanje daljeg zapošljavanja inspektora prema Akcionom planu, kao i pitanje problema prevođenja zvanja inspektora u zvanje samostalnih savetnika u Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gde to još uvek nije učinjeno.

Sagovornici su se dotakli i drugih statusnih pitanja u vezi sa inspekcijama, pre svega, pitanja visine dnevnica koje inspektori imaju prilikom izlaska na teren, ali i pitanja sistemskog uređenja pozicije inspektora u službeničkom sistemu kroz kreiranje posebnog zvanja inspektora.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu preispitaju mogućnosti države u celini, te da se, nakon konsultacija sa najvišim političkim rukovodstvom države, revidira i donese novi plan realizacije Akcionog plana za reformu inspekcija u konsultaciji sa Mrežom inspektora Srbije, a uzimajući u obzir mogući ograničeni mandat aktuelne Vlade.

Novi sastanak Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Mreže inspektora Srbije na ovu temu održaće se do kraja meseca.

Izvor: Vebsajt Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, 14.07.2021.
Naslov: Redakcija