Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA: SEDNICA SKUPšTINE GRADA 16. JULA 2015. GODINE: NA DNEVNOM REDU PREDLOZI ODLUKA, PLANOVI REGULACIJE U GRADSKIM OPšTINAMA, IMENOVANJA FUNKCIONERA U JEDNOM BROJU PREDUZEćA I USTANOVA čIJI JE OSNIVAč GRAD BEOGRAD, DAVANJE SAGLASNOSTI NA REBALANSE PROGRAMA POSLOVANJA JEDNOG BROJA JAVNIH I JAVNIH KOMUNALNIH PREDUZEćA


Predsednik Skupštine grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je za četvrtak, 16. jul 2015. godine, u 10 časova, 19. sednicu gradskog parlamenta. Sednica će se održati u zgradi na Trgu Nikole Pašića 6, sala 10 u prizemlju.

Na dnevnom redu naći će se izbor člana Gradskog veća i predlozi odluka o usvajanju projekata javno-privatnog partnerstva za pružanje usluga tretmana i odlaganja komunalnog otpada i za obavljanje komunalne delatnosti gradskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda.

Odbornici će razmatrati Predlog plana detaljne regulacije za deo Bloka 19 (prostorno-funkcionalna celina 5) na Novom Beogradu, Predlog plana detaljne regulacije kompleksa stanice za snabdevanje gorivom u Ulici gospodar Jevremovoj na Starom gradu, kao i predloge odluka o izradi plana detaljne regulacije za deo Bulevara despota Stefana (od Džordža Vašingtona do Cetinjske), za područja između ulica Pančine, Svetog Nikole, Trnavske i Ulice Veljka Dugoševića, za komercijalnu zonu uz Ibarsku magistralu, južno od raskrsnice sa autoputskom obilaznicom, na opštini Rakovica, kao i Izmenu i dopunu Plana detaljne regulacije prostorne celine Kosančićev venac.

Na dnevnom redu naći će se i:

  1. 1.    Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o postavljanju privremenih objekata na teritoriji grada,
  2. 2.    Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o postavljanju tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata,
  3. 3.    Predlog odluke o izmeni Odluke o zadovoljavanju potreba i interesa građana u oblasti sporta,
  4. 4.    Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi Grada Beograda, kao i
  5. 5.    Predlozi rešenja o davanju saglasnosti na rebalanse programa poslovanja jednog broja javnih i javnih komunalnih preduzeća.

Po skraćenom postupku odlučivaće se o predlozima rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora i članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, kao i o predlozima rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju beogradskih osnovnih i srednjih škola.

Izvor: Vebsajt Danas, 15.07.2015.