Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SKUPŠTINA NOVOG SADA USVOJILA REBALANS BUDŽETA


Skupština Grada Novog Sada većinom glasova odbornika usvojila je večeras rebalans gradskog budžeta za 2014. godinu.

Od ukupno 78 odbornika u gradskom parlamentu u trenutku glasanja o predlogu rebalansa budžeta sednici su prisustvovala 63 odbornika, od čega je 46 glasalo za usvajanje rebalansa, 16 je bilo protiv, a jedan odbornik nije učestvovao u glasanju.

Predlogom rebalansa raspoređeno je 3,088 milijardi dinara, a kako je pojasnio član Gradskog veća Dejan Mandić, suficit u prošlogodišnjem budžetu bio je 5,9 milijardi dinara, a od tog suficita već je budžetom za 2014. raspoređeno 2,044 milijarde dinara.

Po Mandićevim rečima, odlukom Gradskog veća 823 miliona je ostalo da se raspodeli u septembru kada Radna grupa, koju je formiralo Gradsko veće za iznalaženje rešenja u šest najugroženijih javnih preduzeća i Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo", završi svoj posao i predloži rešenje.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da su 823 miliona dinara ostala neraspoređena dok Radna grupa ne iznese svoj predlog koji se očekuje u septembru.

Pre usvajanja rebalansa budžeta članovi novosadskog parlamenta raspravljali su o izveštajima o izvršenju planova pojedinih javnih i javno-komunalnih preduzeća, ti izveštaji su usvojeni većinom glasova, a odbornici su izneli niz zamerki na rad tih preduzeća posebno ističući činjenicu da velika većina posluje sa gubicima.

Odbornici novosadske skupštine večeras su usvojili i predlog odluke o subvencionisanju boravka dece u privatnim vrtićima, a za taj predlog je glasalo 49 odbornika, po jedan odbornik je bio uzdržan i glasao protiv, dok 12 odbornika nije učestvovalo u glasanju.

Izvor: Tanjug, RTV