Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SKUPŠTINA NOVOG SADA USVOJILA REBALANS BUDŽETA


Skupština Grada Novog Sada većinom glasova odbornika usvojila je večeras rebalans gradskog budžeta za 2014. godinu.

Od ukupno 78 odbornika u gradskom parlamentu u trenutku glasanja o predlogu rebalansa budžeta sednici su prisustvovala 63 odbornika, od čega je 46 glasalo za usvajanje rebalansa, 16 je bilo protiv, a jedan odbornik nije učestvovao u glasanju.

Predlogom rebalansa raspoređeno je 3,088 milijardi dinara, a kako je pojasnio član Gradskog veća Dejan Mandić, suficit u prošlogodišnjem budžetu bio je 5,9 milijardi dinara, a od tog suficita već je budžetom za 2014. raspoređeno 2,044 milijarde dinara.

Po Mandićevim rečima, odlukom Gradskog veća 823 miliona je ostalo da se raspodeli u septembru kada Radna grupa, koju je formiralo Gradsko veće za iznalaženje rešenja u šest najugroženijih javnih preduzeća i Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo", završi svoj posao i predloži rešenje.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da su 823 miliona dinara ostala neraspoređena dok Radna grupa ne iznese svoj predlog koji se očekuje u septembru.

Pre usvajanja rebalansa budžeta članovi novosadskog parlamenta raspravljali su o izveštajima o izvršenju planova pojedinih javnih i javno-komunalnih preduzeća, ti izveštaji su usvojeni većinom glasova, a odbornici su izneli niz zamerki na rad tih preduzeća posebno ističući činjenicu da velika većina posluje sa gubicima.

Odbornici novosadske skupštine večeras su usvojili i predlog odluke o subvencionisanju boravka dece u privatnim vrtićima, a za taj predlog je glasalo 49 odbornika, po jedan odbornik je bio uzdržan i glasao protiv, dok 12 odbornika nije učestvovalo u glasanju.

Izvor: Tanjug, RTV