Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SRBIJA I HRVATSKA POTPISALE SPORAZUM O SARADNJI DVE ZEMLJE U ZAŠTITI OD PRIRODNIH I DRUGIH KATASTROFA


Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske, Nebojša Stefanović i Ranko Ostojić, potpisali su danas Sporazum o saradnji dve zemlje u zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa, za koji su ocenili da pruža novi institucionalni okvir da policije dve zemlje uspostave još bolju saradnju u toj oblasti.

"Naša saradnja je veoma dobra, a ovaj sporazum je novi institucionalni okvir da dve policije još bolje sarađuju", rekao je Stefanović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa hrvatskim kolegom u Palati "Srbija".

On je izrazio zahvalnost za pomoć koju je Hrvatska uputila Srbiji za vreme poplava u maju i podsetio da je i sama bila pod udarom poplavnog talasa.

Stefanović je ocenio da, s obzirom da region Balkana sve više pogađaju prirodne katastrofe, to zahteva da policije dve zemlje još aktivnije i bolje sarađuju kako bi se zaštitile od prirodnih nepogoda.

Hrvatski ministar je rekao da je njegova zemlja kao članica EU spremna da pomogne Srbiji u ispunjavanju standarda za ulazak u Uniju, a koji se tiču pregovaračkog poglavlja 23 (pravosuđe i osnovna prava).

Izvor: Tanjug