Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POZIV RESORNOG MINISTARSTVA OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA ZA STICANJE STATUSA MODEL USTANOVE U OBLASTI INKLUZIVNOG OBRAZOVANJA PRODUŽEN DO 20. JUNA: Šest izabranih škola dobiće grant i podršku za unapređivanje stručnih i organizacionih kapaciteta


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obaveštava zainteresovane osnovne i srednje škole koje imaju razvijenu i inovativnu inkluzivnu praksu da je produžen rok za prijavu škola kandidata za sticanje statusa model ustanove za inkluzivno obrazovanje i vaspitanje.

Rok za prijavu na Konkurs je 20. jun 2022. godine.

Poziv je integralni deo projekta „Unapređeni ravnopravni pristup i završavanje preduniverzitetskog obrazovanja za decu kojoj je potrebna dodatna obrazovna podrška“ (skraćeni naziv “Učimo svi zajedno”), koji sprovode Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

U okviru projekta, šest izabranih škola će dobiti podršku za unapređivanje stručnih i organizacionih kapaciteta i pripremiti se za podnošenje zahteva za sticanje statusa model ustanove za inkluzivno obrazovanje i vaspitanje, koji ustanovama dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Pored akreditovanih obuka i mentorske podrške škola će dobiti grant za realizovanje projektnih aktivnosti.

Tekst poziva možete pogledati ovde.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, 15.06.2022.
Naslov: Redakcija