Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SPORAZUM O SPOLJNOTRGOVINSKOJ SARADNJI SRBIJE I KINE: UNAPREđENJE UVOZA IZ KINE KA SRBIJI I IZVOZA IZ SRBIJE KA KINI, UNAPREđENJE INTERNET TRGOVINE I PRUżANJE FINANSIJSKE PODRšKE OD STRANE KINESKIH PARTNERA DOMAćOJ PRIVREDI


Predstavnici jedne od najpoznatijih biznis platformi u južnoj Evropi i Srbiji "Belmaks Centar Beograd" i Vlade kineske provincije Džejang potpisaće 16. juna 2015. godine sporazum o spoljnotrgovinskoj saradnji.

Na ovaj način biće formirana prekookeanska platforma za inostrane ekonomske odnose i trgovinu Džejang provincije u Srbiji i prva kancelarija te vrste autorizovana u Evropi.

Ta provincija ima 55 miliona stanovnika i više od tri miliona kompanija i preduzeća.

Tom prilikom biće predstavljen koncept pod nazivom "Čajna order" koji će obezbediti povoljne uslove za povezivanje srpskih i kineskih kompanija, unaprediti uvoz iz Kine ka Srbiji i izvoz iz Srbije ka Kini, podići na viši nivo internet trgovinu i otvoriti mogućnost za pružanje finansijske podrške od strane kineskih partnera domaćoj privredi.

Ceremonija će biti organizovana u Belmaks centru Beogradu i prisutnima će se obratiti, kako je najavljeno, potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ambasador Kine u Srbiji Li Mančang, predstavnik delegacije Džejang provincije iz Kine, Čen Ðen, potpredsednik Privredne komore Srbije, Vladan Atanasijević, Sanja Vasić iz Privredne komore Beograda i vlasnik Belmaks centra Džu Hajing Reagon.

Belmaks centar Beograd je multinacionalni poslovni kompleks, najpopularniji centar trgovine između Kine i Srbije u Srbiji, koji je u međuvremenu naseljen kompanijama iz Francuske, Turske, Italije, Indije, Bugarske, Švajcarske i srpskim lokalnim preduzećima.

Više od 100 kompanija iz oblasti tekstila, obuće, sanitarne opreme, nameštaja, osvetljenja, kancelarijskog materijala, poklona, pokućstva.

Rad centra zasniva se na veleprodajnim proizvođačima i ekskluzivnim distributerima brendova, koji obavljaju posao u svojim prodajnim prostorima i kancelarijama.

Oni služe kao maloprodajna mreža širom srpskog tržišta, kao i dela susednih zemalja.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 15.06.2015.