Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O POREZU NA DOHODAK GRAĐANA: Rok za prijavu godišnjeg poreza na dohodak 16. maj 2022. godine


Rok za podnošenje poreske prijave za godišnji porez na dohodak građana za 2021. godinu koji plaćaju građani koji su zaradili više od 3,2 miliona dinara je 16. maj, podsetila je Poreska uprava.

Godišnji porez na dohodak građana plaćaju građani koji su zaradili (više od 3,2 miliona dinara) trostruki iznos prosečne godišnje zarade po zaposlenom u Srbiji.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna godišnja zarada po zaposlenom u 2021. godini iznosila je milion dinara.

Prihodi koji se oporezuju su prihodi ostvareni u periodu od 1. januara do 31. decembra 2021. godine i to na osnovu: zarade, oporezivog prihoda od samostalne delatnosti, autorskih i srodnih prava, oporezivi prihod od nepokretnosti, prava industrijske svojine. Zatim, od davanja u zakup pokretnih stvari, oporezivi prihod sportista i sportskih stručnjaka, prihod od pružanja ugostiteljskih usluga, navodi se u objašnjenju Ministarstva finansija.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Nova ekonomija, 11.05.2022.
Naslov: Redakcija