Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KONTROLISANJE AUTOBUSA I VOZAČA PRED POLAZAK NA ĐAČKE EKSKURZIJE: Direktori škola su dužni da najkasnije 48 sati pre otpočinjanja ekskurzije, obaveste nadležnu organizacionu jedinicu Ministarstva unutrašnjih poslova o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju autobusa, kako bi policijski službenici saobraćajne policije mogli da realizuju kontrolu. Ukoliko autobusi i vozači ne budu ispunjavali sve propisane uslove neće se dozvoliti polazak na put


Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je novu akciju - kontrolisanje autobusa i vozača pred polazak na đačke ekskurzije.

Zaštita bezbednosti dece je prioritet i osnovni cilj kontrola, koja će se obavljati tokom maja i juna 2017. godine. Kontrole će biti veoma restriktivne i po cenu otkazivanja ekskurzije neće se dozvoliti da se krene na put, ukoliko autobusi i vozači ne budu ispunjavali sve propisane uslove, navodi se u saopštenju Auto-moto saveza Srbije.

Direktori škola su dužni da najkasnije 48 sati pre otpočinjanja ekskurzije, obaveste nadležnu organizacionu jedinicu Ministarstva unutrašnjih poslova o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju autobusa, kako bi policijski službenici saobraćajne policije mogli da realizuju kontrolu.

Izvor: Vebsajt Novosti, 14.05.2017.
Izvod iz vesti Naslov: Redakcija