Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

IZMENE ZAKONA O RADU: Nema dogovora o minimalnim zaradama, ni oko odredbi vezanih za otkaz zaposlenom


Radna grupa za izmene Zakona o radu, nije postigla saglasnost oko minimalne zarade i otkaza, izjavio je sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i član Radne grupe Zoran Mihajlović.

  • Sindikati insistiraju na tome da minimalna zarada ne može da bude manja od prosečne potrošačke korpe, što je oko 27.000 dinara, ali "poslodavci ne žele da se vezuju ni za kakvu osnovu".

Trenutno minimalna zarada se određuje dva puta godišnje, dok se poslodavci zalažu da novi Zakon o radu propiše utvrđivanje minimalne zarade jednom godišnje.

Sindikati i poslodavci se nisu usaglasili ni oko otkaza, a jedna od spornih tačaka je otkaz za radnika koji na posao dođe u alkoholisanom stanju.

Nisu definisani načini da se to utvrdi, mislimo da bi mnoge poslodavce opterećivalo da imaju aparat kojim bi utvrđivali stepen alkoholisanosti i to bi bilo teško primenjivo u praksi.

Predlog sindikalaca je, da to ne treba da stoji u Zakonu, već da takve situacije utvrđuju poslodavci ugovorom.

Na sastanku nije bilo dogovora ni oko kolektivnih ugovora, jer sindikalci ostaju pri zahtevu za proširenim dejstvom kolektivnih ugovora.

Radnu grupi čine predstavnici Vlade, odnosno Ministarstava rada, finansija i privrede, Unije poslodavaca Srbije, dva reprezentativna sindikata - SSSS i Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost", i od prošle nedelje i predstavnici Privredne komore Srbije.

Radna grupa naredni sastanak bi trebalo da  održi u ponedeljak 19. maja.

Izvor: Tanjug