Zastava Bosne i Hercegovine

NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA: Đaci od 19. aprila u školama, pružanje usluga u kafićima i restoranima i dalje dozvoljeno samo u baštama, izjednačena cena PCR testova za strance i naše građane •


Na jutros održanoj sednici Kriznog štaba donete su nove mere:

  • Đaci od ponedeljka u školskim klupama;
  • Kafići i restorani i nadalje zatvoreni, rade samo baste;
  • Izjednačava se cena PCR testova za strance i naše građane;
  • Počinju pripreme za takmičarski deo Beogradskog maratona;


Doneta je odluka da od 19. aprila počnu da rade škole - stariji razredi i srednje škole, izjednačena je cena PCR testiranja kako za naše građane i strance, u znak podrške turizmu, rekao je nakon sednice Kriznog štaba dr Predrag Kon.

"Doneta je odluka za Beogradski maraton - u organizacionom smislu može se krenuti u pripreme maratona, a za ostalo će se videti zavisno od situacije, drugih mera - nema nikakvih promena sednica", dodao je.

Na upravo završenoj sednici Kriznog štaba doneta je odluka da unutrašnjost kafića i restorana i nadalje bude zatvorena za goste i da je usluga jedino moguća u baštama.

Krizni štab je ozvaničio odluku da se od ponedeljka, 19. aprila, škole vraćaju na model rada kakav je bio na početku aktuelne 2020/21.

To znači da će srednjoškolci jednu nedelju ići u učionice, a jednu sedmicu imati onlajn nastavu. S druge strane, stariji osnovci od petog do osmog razreda smenjivaće se na dva-tri dana, a najmlađi od prvog do četvrtog razreda će, kao i do sada, na nastavu u učionice.

Kako je "Blic" već pisao, zatvaranja škola više neće biti do kraja ove školske godine, a ukoliko se u nekoj opštini pogorša epidemiološkla situacija, lokalni Krizni štab ima mogućnost da preporuči onlajn nastavu. Konačnu odluku o tome donosi Ministarstvo prosvete.

Izvor: Izvod iz vesti sa vebsajta Blic, 16.4.2021.