Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

AUTO-ŠKOLE NE POŠTUJU PORESKE PROPISE: Auto-škole da iskoriste zakonsko pravo na podnošenje izmenjene poreske prijave, kako bi izbegli prekršajnu odgovornost i plaćanje visokih kazni


Poreska uprava utvrdila je nepoštovanje poreskih propisa u gotovo svih 120 auto-škola koje je proverila, dok ih u Srbiji ima ukupno 758.

Neprijavljivanje celokupnog iznosa ostvarenih prihoda je glavna nepravilnost koju su inspektori Poreske uprave utvrdili kontrolišući poslovanje auto-škola na osnovu podataka koje je Poreska uprava preuzela od Ministarstva unutrašnjih poslova o upisanim polaznicima, piše u saopštenju.

Poreska uprava je najavila da će razmenjivati i koristi podatke "trećih lica" radi utvrđivanja stanja i prekršaja.

Poreska uprava je zato pozvala auto-škole da ukoliko njihova evidencija ne odgovara podacima u poreskim prijavama, iskoriste zakonsko pravo na podnošenje izmenjene poreske prijave, kako bi izbegli prekršajnu odgovornost i plaćanje visokih prekršajnih kazni.

Poreski obveznici koji su propustili da podnesu poreske prijave, imaju pravo da to učine pre otpočinjanja poreske kontrole, obračunaju porez s kamatom i plate dugovanu obavezu, što ih oslobađa prekršajne i krivične odgovornosti, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt N1, 13.04.2018.
Naslov: Redakcija