Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NOVI ZAKON O OPŠTEM UPRAVNOM POSTUPKU BIĆE PODNET PARLAMENTU U JUNU: POJAčANA DISCIPLINSKA ODGOVORNOST ZA "ćUTANJE" ADMINISTRACIJE NA ZAHTEVE GRAđANA I PRIVREDE


Potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je da će novim zakonom o opštem upravnom postupku biti pojačana disciplinska odgovornost za "ćutanje" administracije na zahteve građana i privrede.

Kako je navela, intenzivno se radi na donošenju novog zakona koji će se detaljno pozabaviti rešavanjem tog problema, a koji će biti podnet parlamentu u junu.

"Opšte je poznato da je pitanje rokova i ćutanja uprave kada građanima ili privredi nešto treba, jedna od rak rana funkcionisanja naše države i državne uprave", navela je Udovički i dodala da će novi zakon o opštem upravnmom postupku važiti za sve upravne postupke pa i za inspekcijske.

Prema njenim rečima, primena tog zakona verovatno će biti odložena za godinu dana kako bi se u međuvremenu pripremili resursu i sprovele obuke za njegovu primenu.

Izvor: Tanjug, 15.4.2015.