Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZA BESPLATNE UDŽBENIKE SE PRIJAVILO 149.358 UČENIKA


Za besplatne udžbenike, koje obezbeđuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u okviru Projekta "Besplatni udžbenici za školsku 2015/2016. godinu", prijavilo se ukupno 149.358 učenika, saopštilo je danas to ministarstvo.

Udžbenike će dobiti učenici u osnovnim školama u 11 kategorija i to na osnovu razreda i grupe, a čiji su se roditelji/staratelji prijavljivali u školama od 2. do 23. marta.

Prema tim kriterijumima, bespatne udžbenike će dobiti deca čija oba roditelja/staratelja imaju niska primanja, deca čiji je jedan roditelj/staratelj zaposlen i ima niska primanja, deca čija su oba roditelja/staratelja nezaposlena ili su studenti ili penzioneri, deca samohranih roditelja, deca čiji je roditelj borac, vojni invalid ili ima status raseljenog ili prognanog lica, deca u hraniteljskoj porodici.

Besplatne udžbenike će dobiti i deca koja borave u ustanovama socijalne zaštite, deca teško obolelog člana porodice, učenik sa smetnjama u razvoju, korisnik materijalnog obezbeđenja po drugom osnovu i učenici iz socijalno nestimulativnih sredina ili ostale osetljive kategorije, piše u saopštenju Ministarstva prosvete.

Izvor: Tanjug, 15.4.2015.