Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O NAČINU VOĐENJA REGISTRA KUPACA – PROIZVOĐAČA PRIKLJUČENIH NA PRENOSNI, DISTRIBUTIVNI, ODNOSNO ZATVORENI DISTRIBUTIVNI SISTEM I METODOLOGIJI ZA PROCENU PROIZVEDENE ELEKTRIČNE ENERGIJE U PROIZVODNOM OBJEKTU KUPCA – PROIZVOĐAČA: Upis u Registar kupaca–proizvođača vrši nadležni operator sistema odmah, a najkasnije u roku od pet dana od dana priključenja objekta kupca–proizvođača na elektroenergetski sistem


Ministarstvo rudarstva i energetike donelo je Pravilnik o načinu vođenja registra kupaca – proizvođača priključenih na prenosni, distributivni, odnosno zatvoreni distributivni sistem i metodologiji za procenu proizvedene električne energije u proizvodnom objektu kupca – proizvođača ("Sl. glasnik RS", br. 33/2022). Pravilnik je objavljen u novom Službenom glasniku.

Pravilnikom se propisuje način vođenja Registra kupaca–proizvođača priključenih na prenosni, distributivni i zatvoreni distributivni sistem, kao i metodologija za procenu proizvedene električne energije u objektu kupca–proizvođača.

Obveznici unosa podataka u Registar kupaca–proizvođača su nadležni operatori sistema na koji je objekat kupca–proizvođača priključen, u skladu sa zakonom kojim se uređuju obnovljivi izvori energije.

Upis u Registar kupaca–proizvođača vrši nadležni operator sistema odmah, a najkasnije u roku od pet dana od dana priključenja objekta kupca–proizvođača na elektroenergetski sistem.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt eKapija, 14.03.2022.
Naslov: Redakcija