Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U PRIPREMI PRAVILNIK O POSTUPANJU KOMPANIJA KAD SU ZAPOSLENI U IZOLACIJI


Ubrzo će biti poznat pravilnik kako da postupaju kompanije koje imaju zaposlene u izolaciji, odnosno samoizolaciji, zbog korona virusa, najavila je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i dodala da će Privredna komora Srbije (PKS) imati posebnu liniju sa takvim informacijama za privredu.

"Naći ćemo rešenje, ima različitih industrija, različiti sektori privrede će se različito ponašati, zato što imaju različite opcije na raspolaganju", rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, u nekim sektorima privrede potpuno je u redu da ljudi rade od kuće - sektoru usluga, informacionih tehnologija, čak i nekih javnih preduzeća, jer to takva tehnologija omogućava pa su jednako produktivni, dok će neki drugi sektori raditi drugačije.

"Napravićemo sa PKS pravilnike za sve sektore i kompanije. Mi ćemo sesti i sa sindikatima i videti kako zajedno možemo da radimo", rekla je Brnabić.

Predsednik PKS Marko Čadež je istakao da se već prave komparativna iskustva kako je postupljeno u drugim zemljama i najavio je sastanak sa poslovnim asocijacijama koje su u Srbiji.

Izvor: Vebsajt Danas, 12.03.2020.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija