Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

EU POZIVA SRBIJU DA OTVORI POGLAVLJA 14 I 21: U TOKU JE PRIPREMA PREGOVARAčKIH POZICIJA ZA OVA DVA POGLAVLJA, KOJA SE TIčU TRANSPORTA


Srbija je spremna da, u pregovorima sa Evropskom unijom, otvori još dva poglavlja, 14 i 21, koja se tiču transporta, zvanično je saopštila Holandija, koja predsedava EU, a prenosi ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrutkure, Zorana Mihajlović.

"Na osnovu Izveštaja sa skininga za pregovaračka poglavlja 14 - Transportna politika i 21 -Transevropske mreže, Srbija je od predsedavajuće EU dobila poziv da otvori ova pregovaračka poglavlja. Na osnovu ove odluke već su počele pripreme za pregovaračke pozicije za ova dva poglavlja", izjavila je Mihajlović.

Prema njenim rečima, to predstavlja i priznanje Ministarstvu koje ona vodi, jer to znači da je Ministarstvo svoj posao uradilo na najbolji mogući način.

"Uvođenje evropskih standarda u oblast transporta i transportnih mreža znači da Srbija ima puteve, pruge i vodni saobraćaj upravo onakav kakav imaju i ostale zemlje EU. Konačnu korist od pregovora sa EU imaće građani Srbije, koji će na kraju dobiti mnogo kvalitetniji i bezbedniji saobraćaj, postojaće zdrava konkurencija o ovoj oblasti tako da će građani sami moći da se odluče i kom trasportnom operateru će poveriti svoje poverenje i novac", kaže Mihajlović.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 15.03.2016.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija