Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KADROVSKE I ORGANIZACIONE PROMENE U MINISTARSTVU PROSVETE


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja promenilo je unutrašnje uređenje i donelo novu sistematizaciju radnih mesta.

Prof. dr Zorana Lužanin, dosadašnja pomoćnica za razvoj obrazovanja ubuduće će biti državni sekretar. Sektor za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih će voditi Snežana Marković, nastavnica informatike, koja je od maja 2014. godine u Ministarstvu obavljala funkciju državnog sekretara za douniverzitetsko obrazovanje.

Dosadašnji posebni savetnik ministra dr Milovan Šuvakov postavljen je za pomoćnika za razvoj i visoko obrazovanje. Dr Zoran Kostić, pomoćnik za školske uprave, stručno-pedagoški nadzor i srednje obrazovanje i vaspitanje imaće novo zaduženje i ubuduće će biti pomoćnik ministra u novoformiranom Sektoru za inspekcijske poslove.

Novi Sektor za učenički i studentski standard i investicije vodiće mr Ljubiša Antonijević, doskorašnji pomoćnik ministra za osnovno i predškolsko obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih. Šef pravne službe u Ministarstvu Vesna Lukić, unapređena je u pomoćnika za pravne poslove.

Sektor za međunarodnu saradnju i evropske integracije će, kao i do sada, voditi prof. dr Viktor Nedović, a Sektor za nauku dr Nikola Tanić i Sektor za tehnološki razvoj, transfer tehnologija i inovacioni sistem prof. dr Branko Bugarski.

Zoran Tubić i dalje će biti pomoćnik za finansije, a na čelu Sekretarijata ministarstva je Željka Knežević. Na pozicijama državnih sekretara su i dr Aleksandar Belić i prof. dr Zoran Mašić.

Izvor: Vebsajt Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, 13.03.2015.

Ako Vam je ova vest privukla pažnju - podelite je: