Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DO KRAJA MESECA BIĆE USVOJENI ZAKONI O STEČAJU I O PRIVATIZACIJI, A NACRT ZAKONA O RADU USAGLAŠEN


Ministar privrede rekao je da očekuje da će do kraja januara biti usvojeni zakoni o stečaju i o privatizaciji, a nacrt zakona o radu usaglašen. Nedopustivo je i suprotno zakonima, da se zakoni o privatizaciji i stečaju, koji se itekako tiču zaposlenih i građana Srbije, bez ikakvih konsultacija i pregovora na sednici Socijalno ekonomskog saveta, upute u skupštinu na usvajanje, upozorio je danas predsednik Saveza Samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović.

"Očekujemo da će zakoni o stečaju i privatizaciji biti usvojeni do kraja januara - od toga zavisi početak privatizacije. Političke partije treba da izgube u potpunosti uticaj na preduzeća u restrukturiranju. Imamo agresivan plan da se to sve završi do kraja 2014. godine", rekao je Beti Radulović u Beču, gde učestvuje na skupu "Juromani".

Ministar je rekao da postoje veliki otpori promenama, da su protivnici novih zakona svi koji "žive od nakaradnog sistema", odnosno "sve interesene grupe koje na neki način gube ovim izmenama zakona".

"Zakon o radu je okrenut ka malim i srednjim preduzećima, ka nezaposlenima i ide protiv neradnika i onih koji zloupotrebljavaju sistem. Ima mnogo stvari koje se podmeću, koje su netačne, kako bi se prikazalo da je zakon protiv radnika, to jednostavno nije tako", rekao je Radulović.

Radulović je rekao da će na skupu u Beču pozvati strane investitore da učestvuju u privatizaciji u Srbiji i da će im predstaviti reformske zakone.

Izvor: