Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ARANŽMAN SA MMF U FEBRUARU


Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) razmatraće sporazum sa Srbijom u februaru 2015. godine, piše Blic pozivajući se na beogradsku kancelariju Fonda.

Trebalo je da menadžment i bord direktora o trogodišnjem aranžmanu iz predostrožnosti odlučuju tokom decembra, dok bi sporazum stupio na snagu 1. januara 2015.

List navodi da su svi srpski zvaničnici koji su učestvovali u pregovorima o novom sporazumu govorili su da je "aranžman sa MMF ugovoren", a niko iz Fonda se nije oglašavao.

Nezvanično se u Vladi moglo čuti i da će se o njemu izjasniti najviše telo te međunarodne institucije na sednici 23. decembra.

"Misija Fonda je tokom novembra razgovarala o podršci ekonomskom programu Srbije. U saopštenju je pisalo da je, u očekivanju dodatnih konsultacija o javnim preduzećima s predstavnicima Svetske banke, misija na ekspertskom nivou postigla dogovor sa srpskim vlastima o aranžmanu iz predostrožnosti, koji bi omogućio Srbiji kredit od milijardu evra. Ali, o tome najpre treba da se izjasni bord direktora MMF", rekao je izvor lista.

Izvor: Blic, Fonet