Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT UREDBE O BLIŽIM MERILIMA, KRITERIJUMIMA I ELEMENTIMA ZA PAUŠALNO OPOREZIVANJE OBVEZNIKA POREZA NA PRIHODE OD SAMOSTALNE DELATNOSTI: Predstavljanje Nacrta uredbe na okruglim stolovima u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kragujevcu


Ministarstvo finansija i NALED će u narednom periodu organizovati četiri događaja na kojima će biti predstavljeni Nacrt uredbe o bližim merilima, kriterijumima i elementima za paušalno oporezivanje obveznika poreza na prihode od samostalne delatnosti, kao i indikativni kalkulator za izračunavanje poreske obaveze.

Nacrt uredbe donosi automatizaciju procedura, smanjenje birokratije i veću predvidljivost u pogledu visine poreza i doprinosa. Na okruglim stolovima biće predstavljen i indikativni kalkulator preko koga će svi preduzetnici u režimu paušalnog oporezivanja ili početnici koji tek planiraju da započnu svoj biznis moći da izračunaju poreske obaveze za četiri godine unapred.

Okrugli sto u Novom Sadu, prvi je u nizu događaja na kojima će biti predstavljeni Nacrt i kalkulator, a naredni okrugli stolovi biće održani u Beogradu, Nišu i Kragujevcu i deo su aktivnosti u okviru četvorogodišnjeg Projekta javno-privatnog dijaloga za razvoj koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi NALED u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike.

Prvo predstavljanje nacrta biće održano u petak, 15. novembra sa početkom od 14:30 u velikoj sali Privredne komore Vojvodine (Hajduk Veljkova 11) u Novom Sadu, a drugo u ponedeljak, 18. novembra od 11 časova u Palati Srbija u Beogradu. Tom prilikom govoriće pomoćnik ministra finansija i predsednik Radne grupe za unapređenje sistema paušalnog oporezivanja Dragan Demirović, Dragan Agatunović iz Poreske uprave i Jelena Bojović ispred NALED-a.

Potvrdu prisustva za ovaj događaj možete poslati putem mejla na office@naled.rs ili telefonom na broj 011 33 73 063. Tačno vreme i mesto održavanja okruglih stolova u Nišu (28.11.) i Kragujevcu (3.12.) biće poznati naknadno.

Izvor: Vebsajt Starit, 13.11.2019.
Naslov: Redakcija