Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O OZAKONJENJU OBJEKATA: Lokalne samouprave imaju rok do 27. novembra 2016. godine da evidentiraju sve nelegalno izgrađene objekte na svojoj teritoriji. Iz Ministarstva građevinarstva poručuju da neće biti produžetka ovog roka


Lokalne samouprave imaju rok do 27. novembra 2016. godine da evidentiraju sve nelegalno izgrađene objekte na svojoj teritoriji. Prema rečima ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorane Mihajlović, neće biti produžavanja roka za popis nelegalno izgrađenih objekata.

.Ona je navela da lokalne samouprave lagano dostavljaju izveštaje o tim objektima.

"Mi ćemo sve te izveštaje sumirati i najverovatnije za desetak dana napraviti veliku konferenciju, gde ćemo reći kako da izađemo iz nekih problema koje vidimo u lokalnim samoupravama na terenu", rekla je ministarka.

Prema njenim rečima, Zakon o ozakonjenju objekata ("Sl. glasnik RS", br. 96/2015) nema roka i ozakonjenje će se sprovodi onako kako lokalne samouprave rešavaju svoje probleme.

Mihajlovićeva je naglasila da taj Zakon sprovode lokalne samouprave, najavivši da će pokušati da se pronađu dogovori kako da se taj proces ubrza.

"Pored ljudi koji im nedostaju za sprovođenje Zakona, primećena je i nedovoljna zainteresovanost lokalnih samouprava da se taj proces sprovede", dodala je ona, podsetivši da je Vlada Republike Srbije donela Zakon da pomogne građanima da konačno imaju papir da su vlasnici nepokretnosti.

Izvor: Vebsajt RTS, 10.11.2016.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija