Zastava Bosne i Hercegovine

POTPISAN SPORAZUM O TEHNIČKOJ SARADNJI ZA JAČANJE UPRAVNOG SUDA


Ministarka pravde Maja Popović i zamenik programskog vođe za dobru upravu Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) Mihael Engel potpisali su Implementacioni sporazum za projekat tehničke saradnje.

Potpisan je i Memorandum o razumevanju sa GIZ-om čime su, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, stvoreni formalni uslovi za početak Projekta "Podrška Ministarstvu pravde u reformi Upravnog suda Srbije".

Dokumenta su potpisana u prisustvu ambasadora Nemačke Tomasa Šiba.

Osnovni cilj projekta je jačanje kapaciteta Upravnog suda Srbije, a osim toga kroz projekat će se raditi na poboljšanju dostupnosti informacija o odlukama i radu Upravnog suda s ciljem da se građanima Srbije obezbedi delotvorna i efikasna zaštita u upravnom sporu.

Projekat će omogućiti izradu funkcionalne analize stanja i potreba Upravnog suda, što je osnov za nastavak daljeg rada na reformi.

Izuzetan značaj Upravnog suda zajednički je prepoznat od strane Ministarstva pravde i partnera iz Nemačke, što je i dovelo do toga da se značajna sredstva opredele za realizaciju projekta.

Takođe, projektom je predviđena i podrška Pravosudnoj akademiji u cilju poboljšanja obuka u oblasti upravnog postupka i upravnog spora.

Memorandum o razumevanju potpisali su predsednica Upravnog suda Jelena Ivanović i direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić.

Izvor: Vebsajt Politika, 12.07.2021.
Naslov: Redakcija