Zastava Bosne i Hercegovine

INICIJATIVA PRIVREDE ZA IZMENE PORESKIH I PROPISA O RADU


Privredna komora Srbije je nadležnim ministrima za finansije i rad, uputila tri važne inicijative privrede za izmene poreskih propisa, radi rasterećenja privrede i izmene propisa o radu, kojima bi se sprečile zloupotrebe bolovanja, istakao je Marko Čadež, predsednik PKS na sednici Skupštine PKS

Privrednici sve više koriste mogućnost da inicijativama i predlozima utiču na kreiranje regulatornog okvira i ukupnog ambijenta za poslovanje, a od 93 inicijative koje su prošle godine pokrenute, 34 su realizovane, kroz izmene postojećih propisa i unapređenje prakse.

Od početka ove godine, pokrenuli smo još 39 inicijativa, od kojih je 16 prihvaćeno, ukazao je predsednik PKS, ocenivši da je važno i što je u Zakonu o privrednim društvima("Sl. glasnik RS", br. 36/2011, 99/2011, 83/2014 - dr. zakon, 5/2015 i 44/2018), prihvaćeno više od 60 odsto predloga privrede.

 Dve trećine anketiranih privrednika, u istraživanju krajem prošle godine, zadovoljno je radom PKS u potpunosti ili delimično. Komoru prepoznaju kao mesto pouzdanih informacija i novih znanja, dobrih kontakata, korisnih usluga i sigurne podrške – efikasnu platformu za zaštitu interesa. Mesto uspešne realizacije vaših dobrih inicijativa i snažnog uticaja na donosioce odluka, bitnih za uslove privređivanja.

Izvor: Vebsajt Privredne komore Srbije, 13.06.2018.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija