Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POČINJE ODRŽAVANJE PUTEVA PO UČINKU: Putevi Srbije do sad raspisali javni poziv za održavanje 3.000 kilometara putne mreže, a do kraja godine se očekuje tender za preostalih 13.000 kilometara puta


Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Koridori i Putevi Srbije najavili su projekat reforme putnog sektora kroz raspisivanje tendera za održavanje puteva u Srbiji. Kako navode, to je šansa za domaće putarske kompanije da postanu održive, jer će se poslovi dobijati na period od tri godine.

Prvi put posle 25 godina preduzeća koja žele posao održavanja puteva u Srbiji moraće da ga dobiju na tenderu.

"To za Srbiju znači da će vrlo jasno moći da vidi cenu koštanja održavanja, tačnu strukturu troškova, i potpuno sigurno da ćemo imati i kvalitetnije održavanje ", kaže ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

Koje su to cene odrediće ponude koje stignu na tender.

Putevi Srbije do sad raspisali javni poziv za održavanje 3.000 kilometara putne mreže, a do kraja godine se očekuje tender za preostalih 13.000 kilometara puta.

"Tender ide. Biće završen u julu, do jeseni ćemo imati izvođača. Dosad su preduzeća radila po cenovniku Puteva Srbije, sad će da rade po cenama koje dobiju na tenderu. I oni će za tih tri godine dati garanciju za dobro izvršenje posla", kaže Zoran Drobnjak, direktor Puteva Srbije.

Izvor: Vebsajt N1, 13.06.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija