Zastava Bosne i Hercegovine

ODLUKA O POSTAVLJANJU BAŠTE UGOSTITELJSKOG OBJEKTA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA: Inspekcija će češće kontrolisati letnje bašte u Beogradu


Sekretarijat za inspekcijske poslove Grada Beograda pozvao je vlasnike ugostiteljskih objekata da blagovremeno pribave saglasnosti i rešenja za postavljanje bašti i najavio češće kontrole.

Sekretarijat je u saopštenju naveo da je, po prijavi građana, 13. juna 2017. godine uklonjena bašta jednog objekta u Zemunu, koja nije imala rešenje nadležnog organa i bila je na zelenoj površini.

Bašte se postavljaju na osnovu gradske Odluke o postavljanju bašte ugostiteljskog objekta na teritoriji grada Beograda ("Sl. list grada Beograda", br. 11/2014, 25/2014 - ispr., 34/2014, 2/2015, 29/2015 i 63/2016), a opštine su zadužene da provere sprovođenje te Odluke, piše u saopštenju.

Sekretarijat za inspekcijske poslove Grada Beograda je podsetio ugostitelje da je za postavljanje bašte u skladu sa propisima potrebno da od nadležnog opštinskog organa dobiju rešenje o tome, na osnovu prethodno dobijene saglasnosti za zauzimanje javne saobraćajne ili zelene površine, za šta dozvole izdaju Sekretarijat za saobraćaj i JKP "Zelenilo – Beograd".

Izvor: Vebsajt N1, 13.06.2017.
Naslov: Redakcija