Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OTVORENA KANCELARIJA GRčKO-SRPSKE PRIVREDNE KOMORE


Kancelarija Grčko-srpske privredne komore otvorena je 12. juna 2015. godine u Beogradu, a cilj njenog osnivanja je unapređenje ekonomske saradnje Srbije i Grčke.

Predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić, rekao je da ekonomski odnosi dve zemlje nisu dovoljno razvijeni i ne prate interese i želje privrednika.

Prema njegovim rečima Grčka je značajan investitor u Srbiji, ali se u danima ekonomske krize ne može računati na značajnije investicije, ali saradnja može da bude unapređena naročito u privatnom sektoru.

Miletić je naveo da je na sastanku borda direktora Privredne komore Beograda dogovoreno da se preduzemu koraci u cilju poboljšanja mogućnosti za veće korišćenje Luke Solun i značajnije povezivanje sa grčkim tržištem.

"Formiranjem niza kancelarija u Srbiji i Grčkoj napravićemo mrežu koja će omogućiti da se što je moguće veći broj privrednika uključi u našu aktivnost", rekao je Miletić.

Predsednik Grčko-srpske privredne komore, Kostas Georgakos, takođe je unazao na potrebu da ekonomski odnosi dve zemlje bude unapređeni.

On je najavio da će komora nastaviti sa organizacijom velikih privrednih manifestacija, prva u nizu će biti manifestacija Upoznajte Srbiju a za njom i Upoznajte Grčku.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 12.06.2015.