Zastava Bosne i Hercegovine

RADNA GRUPA ZA USTANOVLJAVANJE ZAKONITOSTI RASPOLAGANJA NEPOKRETNOSTIMA U JAVNOJ SVOJINI: VRAćENO 15 STANOVA ZBOG NEZAKONITOG KORIšćENJA


Radna grupa za ustanovljavanje zakonitosti raspolaganja nepokretnostima u javnoj svojini koje koriste Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, za četiri meseca proverila je osnov korišćenja 216 stanova, od čega je 15 stanova vraćeno Vojnograđevinskom centru Beograd zbog nezaknitog korišćenja, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Tu radnu grupu je, nakon višegodišnjih zloupotreba i bespravnog korišćenja stambenog i poslovnog prostora, formirao ministar odbrane početkom januara 2015. godine.

Stanovi koji su vraćeni biće dati stambenom fondu koji će ih u redovnoj proceduri dodeliti pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.

U većini njih, kako se ističe, računi nisu plaćeni.

Radna grupa nastavlja kontrolu zakonitosti korišćenja stanova, poslovnih prostora, garaža, objekata i zemljišta sa ciljem da se sve nepokretnosti koje se koriste bespravno ili nenamenski preuzmu i dalje koriste u skladu sa zakonom.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 14.06.2015.