Zastava Bosne i Hercegovine

ADVOKATSKA KOMORA BEOGRADA: Izabran predsednik Advokatske komore Beograd, potpredsednik, disciplinski tužilac i članovi organa Komore


Beogradski advokati koji su u subotu glasali na izbornoj skupštini Advokatske komore Beograda, njih više od pet stotina, izabrali su Jugoslava Tintora za novog predsednika.

Od ukupno 512 advokata koji su učestvovali u izboru, za Tintora je glasalo njih 225, dok su se iza njega, po broju osvojenih glasova, našli Goran Ninić (171 glas), Zora Dobričanin Nikodinović (112) i Mira Mosurović (4). Za potpredsednika Komore izabran je Veljko Delibašić.

Osim predsednika i potpredsednika, prestonički advokati birali su i disciplinskog tužioca i članove organa Komore.

Subotnju skupštinu bojkotovali su aktuelni predsednik AKB-a Slobodan Šoškić i članovi UO, navodeći da je ona nelegalna i nelegitimna. Oni, naime, tvrde da je zakonito sazvana skupština ona koju su oni zakazali za 10. jun u "Centru Sava".

U trci za prvog čoveka Advokatske komore Beograda bilo je devet kandidata od kojih se na subotnjoj izbornoj skupštini njih petoro nije pojavilo.

Zapisnik sa izborne skupštine možete pogledati na sledećem linku: https://aks.org.rs/aks/wp-content/uploads/2017/05/Zapisnik-izborne-komisije.pdf

Izvor: Dnevni list Politika, 14.05.2017.