Zastava Bosne i Hercegovine

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojene odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu i o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju


U Danu za glasanje, Narodna skupština usvojila je Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Usvojena je Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, bez osporenih kandidata Jelene Kosović, Munira Jusovića, Aladina Madžovića i Mirjane Lukić.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić čestitao je u ime narodnih poslanika i u lično ime izabranim nosiocima funkcija na izboru i poželeo im uspeh u radu.

U nastavku glasanja usvojene su Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podneo predsednik Narodne skupštine; Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, koji je podneo predsednik Narodne skupštine i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa "Aleksandar Vučić - za našu decu".

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i glasanje o jedinoj tački dnevnog reda, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zaključio je Sedmu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine, 14.04.2021.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija