Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U PRIPREMI PRAVILNIK ZA SUFINANSIRANJE MEDIJSKIH SADRŽAJA: Medijska koalicija traži hitno donošenje Pravilnika


Medijska koalicija saopštila je da zahteva od Vlade Republike Srbije i drugih nadležnih tela da odmah obaveste javnost o tome šta se dešava sa novim Pravilnikom za sufinansiranje medijskih sadržaja.

"Zbog neprihvatljivog odlaganja da se usvoji ovaj podzakonski akt, zaustavljeno je raspisivanje konkursa za medijske sadržaje, što predstavlja ozbiljan udarac medijima, pogotovo onim lokalnim i regionalnim", ističe koalicija u saopštenju.

Medijska udruženja i druge organizacije okupljene u Koaliciji podsećaju na to da se među oročenim zahtevima koje je Tim za dijalog uputio Koordinacionom telu Vlade Srbije za saradnju sa medijima nalazi i zahtev da se do 31. decembra 2018. godine, a u skladu sa preporukama novinarskih i medijskih udruženja, izradi i usvoji novi Pravilnik o sufinansiranju javnog interesa u sferi javnog informisanja.

"Prema našim informacija, novi Pravilnik se nalazi bezmalo dva meseca na mišljenju kod Republičkog odbora za zakonodavstvo, koji predstavlja organ Vlade Republike Srbije", navodi Koalicija.

O tekstu Pravilnika, odnosno o tome u kojoj meri su usvojene preporuke, Medijska koalicija kaže da će se izjasniti kada dokument bude usvojen i objavljen.

Izvor: Vebsajt 021, 12.03.2019.
Naslov: Redakcija