Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DOSTUPNA ELEKTRONSKA USLUGA "OBAVEŠTENJE O PREDSTOJEĆEM ISTICANJU ROKA VAŽENJA IDENTIFIKACIONIH DOKUMENATA"


Ne razmišljajte više o datumu isteka svojih identifikacionih dokumenata, jer jedna od usluga eUprave daje mogućnost podsećanja putem elektronske pošte ili SMS-a građana o isteku važenja dokumenata.

Elektronska usluga "Obaveštenje o predstojećem isticanju roka važenja identifikacionih dokumenata" namenjena je obaveštavanju građana, koja bi u naznačeno vreme pre isteka važnosti dokumenta (koje korisnik sam definiše) uredno podsećala na tu činjenicu jednim ili više izabranih kanala notifikacije (elektronska pošta, SMS poruka).

Pokretanjem eUsluge građanin preko portalske forme dobija uvid u dokumenta koja poseduje.

Sistem vrši prikaz dokumenata za koje postoji mogućnost obaveštenja o predstojećem isticanju roka važenja:

- Lična karta (kartična)
- Pasoš
- Saobraćajna dozvola
- Vozačka dozvola (kartična)
- Isticanje registracije vozila (registraciona nalepnica)

Za svaki od dokumenata koji se nađe u listi, a za koji želite da dobijete obaveštenje o isteku važnosti, obavezan je unos vremena (broj dana) koliko unapred želite da budete obavešteni (maksimalno 30 dana unapred).

Ne razmišljajte o datumu isteka svojih identifikacionih dokumenata, dopustite državi da to uradi za vas. Jedna od usluga eUprave daje vam mogućnost podsećanja putem elektronske pošte ili SMS-a neposredno pre isteka važenja vaših dokumenata. Pogledajte više na http://bit.ly/eUprava_notifikacije https://twitter.com/MDULS/status/973206907132538880/photo/1

- Ministarstvo DULS (@MDULS) March 12, 2018

Način, odnosno kanal notifikacije, logovani korisnik podešava na stranici Moja eUprava/Moja obaveštenja/Vrsta obaveštenja: Elektronska pošta, SMS.

Da biste mogli da koristite notifikaciju-obaveštavanje, morate prethodno verifikovati broj svog mobilnog telefona u sekciji Portala eUprava "Moja obaveštenja" gde možete pronaći i sve ostale informacije kako da aktivirate ovu uslugu.

Izvor: Vebsajt Telegraf, 13.03.2018.
Naslov: Redakcija