Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POČELA SA RADOM ZAJEDNIČKA GRUPA ZA IZRADU REGULATIVE KOJOM BI SE POBOLJŠALA POZICIJA SRBIJE NA LISTI SVETSKE BANKE O USLOVIMA POSLOVANJA


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je nakon prve sednice Zajedničke grupe za definisanje konkretnih mera za unapređenje pozicije Srbije na rang-listi SB o uslovima poslovanja "Doing business" izjavila da bi Srbija u 2015. godini trebalo da napreduje za najmanje 50 mesta

Ona je navela da se na najnovijoj rang-listi Svetske banke Srbija nalazi na 91. mestu po uslovima poslovanja, što je za 14 mesta niže nego u prethodnom izveštaju.

Prema njenim rečima, novoosnovana zajednička radna grupa baviće se svim zakonskim i podzakonskim aktima za stvaranje boljih uslova poslovanja.

Mihajlović je navela da su na sastanku već utvrđene obaveze određenih ministarstava i dat im je rok da za 10 dana izađu sa konkretnim predlozima o kojima će se raspravljati na narednoj sednici, zajedno sa predstavnicima stranih investitora, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i finansijskih organizacija.

Ona je najavila da će na tom sastanku biti razmotrena mogućnost da se već u narednih mesec dana izrade predlozi izmena zakona, kako bi na narednim listama međunarodnih organizacija Srbija bila zemlja koja je napravila mnogo pozitivnih koraka na planu poboljšanja poslovnog ambijenta.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 15.01.2015.