Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O UPRAVLJANJU AERODROMIMA: Predlogom zakona predviđeno je da će aerodromima moći da upravljaju javna preduzeća, društva kapitala i preduzetnici sa ciljem da aerodromi u Srbiji budu konkurentni. Mali akcionari neće biti oštećeni jer propis ne predviđa vlasničko prenošenje imovine, već je reč samo o upravljanju aerodromima. Predmet koncesije će biti sve ili samo pojedine aktivnosti aerodroma


Odbor Narodne skupštine Republike Srbije za prostorno planiranje, saobraćaj i infrastrukturu prihvatio je Predlog zakona o upravljanju aerodromima kojim se daje mogućnost davanja aerodroma u koncesiju da bi se obezbedio novac za njihov razvoj i efikasno korišćenje.

Pomoćnik ministra građevinarstva saobraćaji i infrastrukture, Zoran Ilić, ukazao je da se Predlogom zakona predviđa da upravljanje aerodromima postane delatnost od opšteg interesa.

Predlogom zakona predviđeno je da će aerodromima moći da upravljaju javna preduzeća, društva kapitala i preduzetnici i on je predložen sa ciljem da aerodromi u Srbiji budu konkurentni.

Predlogom zakona neće biti oštećeni mali akcionari, jer propis ne predviđa vlasničko prenošenje imovine, već je reč samo o upravljanju aerodromima.

Predmet koncesije će biti sve ili samo pojedine aktivnosti aerodroma.

Pomoćnik ministra građevinarstva je najavio da Vlada Republike Srbije predviđa i osnivanje privrednog društva Aerodromi Srbije koji će umrežiti 30 aerodroma na teritoriji Srbije, kako bi se kvalitet usluga u njima podigao na veći nivo.

Vlada će, kako dalje navodi, nastaviti da pomaže aerodrom Ponikve do njegove eventualne privatizacije, a kada je reč o aerodromu Lađevci u Kraljevu, trenutno se radi na definisanju onoga šta će biti predmet turske donacije koja je predviđena za taj vojni aerodrom, a koji treba da postane vojno-civilni.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 12.12.2016.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija