Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANO GODIŠNJE SAVETOVANJE SUDIJA: U prvoj polovini 2019. godine rešeno 1.142.268 predmeta u svim sudovima


U Vrnjačkoj Banji je od 10. do 12.10.2019. godine, održano Godišnje savetovanje sudija Republike Srbije, u organizaciji Vrhovnog kasacionog suda, sa temama Pravosuđe danas, zakoni i njihova primena i aktuelna sporna pitanja u sudskoj praksi.

U svom uvodnom izlaganju, govoreći o rezultatima rada sudova u 2019. godini, v.f. predsednika Vrhovnog kasacionog suda, Dragomir Milojević, je rekao da je u prvoj polovini godine rešeno 1.142.268 predmeta u svim sudovima i da je nastavljen trend povećanja priliva novih predmeta.

Na svečanom otvaranju Savetovanja govorili su: predsednica Ustvanog suda Vesna Ilić Prelić, zamenica šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Mateja Norčič Štamcar, šef misije Saveta Evrope u Beogradu Tobias Flesenkemper, zamenik šefa Misije OEBS-a u Srbiji Džozef Melot, predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica, potpredsednik Vrhovnog suda Slovenije Miodrag Đorđević, zamenica predsednika Vrhovnog suda Federacije BiH Ismeta Mujanović, sudija Suda BiH Staniša Gluhajić, a u ime opštine Vrnjačka Banja obrato se predsednik opštine Boban Đurović.

Vrhovni kasacioni sud, je na savetovanju, dodelio nagrade i priznanja sudovima za postignute rezultate i napredak u tekućoj u odnosu na prethodnu godinu. Nagrade su dodeljene u dve kategorije "Povećanje broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na is+ period prethodne godine" i "Povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na is+ period prethodne godine".

Prvu nagradu u kategoriji "Povećanje broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na is+ period prethodne godine" dobio je Privredni sud u Beogradu, a Prvu nagradu u kategoriji "Povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na is+ period prethodne godine" dobio je Privredni sud u Leskovcu.

Izvor: Redakcija, 13.10.2019.