Zastava Bosne i Hercegovine

REDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA O IZMENAMA I DOPUNAMA SPORAZUMA O ZAJMU IZMEĐU VLADE REPUBLIKE SRBIJE KAO ZAJMOPRIMCA I VLADE REPUBLIKE AZERBEJDŽAN KAO ZAJMODAVCA ZA FINANSIRANJE IZGRADNJE DEONICA LJIG - BOLJKOVCI, BOLJKOVCI - TAKOVO I TAKOVO - PRELJINA AUTOPUTA E-763 U REPUBLICI SRBIJI OD 2. FEBRUARA 2012. GODINE: Predlogom zakona produžava se rok raspoloživosti sredstava za dve godine, čime se stvara mogućnost da izvođači u celosti povuku sredstva


Izmenama Sporazuma o zajmu koji Azerbejdžan daje Srbiji za izgradnju deonica saobraćajnica Ljig - Bojkovci, Bojkovci - Takovo i Takovo - Preljina produžava se rok raspoloživosti sredstava za dve godine, rekao je ministar finansija Dušan Vujović obrazlažući u Narodnoj skupštini Republike Srbije Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o izmenama i dopunama Sporazuma o zajmu između Vlade Republike Srbije kao zajmoprimca i Vlade Republike Azerbejdžan kao zajmodavca za finansiranje izgradnje deonica Ljig - Boljkovci, Boljkovci - Takovo i Takovo - Preljina autoputa E-763 u Republici Srbiji od 2. februara 2012. godine.

Ministar je precizirao da se produženjem roka stvara mogućnost da izvođači u celosti povuku sredstva, a da je u momentu kada je bio podnet predlog produženja bilo povučeno 79,5 odsto sredstava od ukupno 308 miliona evra.

"Očekuje se da će u narednih godinu dana biti povučena većina sredstava, ali se ostavlja dopunski rok do 4. maja 2018. godine, kako ne bismo došli u situaciju docnje", rekao je Vujović.

Vujović je istakao da uslovi kredita ostaju isti kao što su bili.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 13.10.2016.
Naslov: Redakcija