Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O AGENCIJI ZA PRIVATIZACIJU: IZMENE PROPISA NEOPHODNE ZBOG SMANJENJA OBIMA POSLOVA OKO PRIVATIZACIJE PREDUZEćA


Radna grupa za izradu Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za privatizaciju održala je prvi sastanak, 13. oktobra 2015. godine, u Ministarstvu privrede

Izmene i dopune važećeg Zakona o Agenciji za privatizaciju("Sl. glasnik RS", br. 38/2001, 135/2004, 30/2010 i 115/2014) definisaće organizacione izmene u institucijama u završnom procesu privatizacije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, reorganizacija rada Agencije za privatizaciju je neophodna jer se smanjuje obim poslova oko privatizacije preduzeća.

Manji deo preduzeća iz portfolija Agencije biće privatizovan, dok će najveći deo njih otići u stečaj. Zbog toga je nepohodno jačati kapacitet državnih institucija za uspešno sprovođenje postupka stečaja na čemu Ministarstvo privrede intenzivno radi, ističe se u saopštenju.

Članovi Radne grupe, koja radi na Nacrtu zakona, su predstavinici Ministarstva privrede, Agencije za privatizaciju i Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo privrede, 13.10.2015.
Naslov: Redakcija