Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PROPISI I PRAKSA U POSTUPCIMA JAVNIH NABAVKI I PRIPREME ZA PLANIRANJE NABAVKI ZA 2022. GODINU: Paragraf organizuje vebinar 20. oktobra 2021. godine


Kompanija Paragraf organizovaće 20. oktobra 2021. godine vebinar na temu “Propisi i praksa u postupcima javnih nabavki i pripreme za planiranje nabavki za 2022. godinu”.

Na vebinaru će biti prezentovana rešenja najčešćih pitanja u praksi planiranja, oblikovanja i sprovođenja postupaka (javnih) nabavki u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama ("Sl. glasnik RS", br. 91/2019), važećim podzakonskim aktima i stavovima nadležnih organa.

Organizuje se kao praktično, interaktivno predavanje, uz mogućnost postavljanja konkretnih pitanja polaznika prilikom prijavljivanja, kao i neposredno za vreme trajanja predavanja.

Predavanja se u pojedinim delovima kombinuju sa uporednim - praktičnim prikazima rada na novom Portalu javnih nabavki, uz objašnjenja najvažnijih obaveza i aktivnosti naručilaca i ponuđača u postupku javne nabavke.

Predavanja iz oblasti javnih nabavki su instruktivna, koncipirana prema potrebama učesnika u postupcima nabavki - naručilaca i privrednih subjekata - ponuđača, kombinovana sa praktičnim prikazima načina rada, tako da pružaju polaznicima upoznavanje sa aktuelnim praktičnim rešenjima u sprovođenju postupaka javnih nabavki.

Kontakt sa kompetentnim predavačima kroz mogućnost postavljanja pitanja pre i tokom predavanja, polaznicima obezbeđuje priliku da razreše sve nedoumice koje imaju u vezi sa temom vebinara, i saznaju koje su obaveze i mogućnosti u narednim postupcima javnih nabavki prema novim propisima.

Vebinar je namenjen pravnicima, ekonomistima i ostalima koji žele da se dodatno usavrše za obavljanje poslova javnih nabavki ili za pripremu konkurentnih ponuda, odnosno zaposlenima na poslovima javnih nabavki kod naručilaca i privrednih subjekata - ponuđača.

Svi učesnici imaju priliku da postave konkretna pitanja prilikom prijavljivanja, putem e-maila pre vebinara kao i neposredno tokom trajanja vebinara.

Teme vebinara:

PRIPREMNE RADNJE ZA PLANIRANJE JAVNIH I IZUZETIH NABAVKI ZA NAREDNU GODINU

  • Iskazivanje potreba i procena potrebnih finansijskih sredstava
  • Oblikovanje nabavki - definisanje predmeta, procenjena vrednost i partije
  • Najčešće nedoumice i preporuke nadležnih organa

IZMENE UGOVORA O JAVNIM I IZUZETIM NABAVKAMA

  • Zakonske mogućnosti i ograničenja za naručioce
  • Dodatna dobra, usluge ili radovi i povećanje obima nabavke
  • Nepredviđene okolnosti i promena ugovorne strane
  • (Ne)obaveznost izveštavanja o izmenama

ZAŠTITA PRAVA PONUĐAČA SA PRIMERIMA ODLUKA REPUBLIČKE KOMISIJE

  • Aktivna legitimacija podnosioca zahteva
  • Najčešće osporavane radnje naručilaca u postojećoj praksi

Predavači:

  • Branimir Blagojević - advokat, član radne grupe za izradu Nacrta ZJN
  • Dragana Đinđić - odgovorni urednik stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravo u javnom sektoru"

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici „Propisi i praksa u postupcima javnih nabavki i pripreme za planiranje nabavki za 2022. godinu“.

Izvor: Redakcija, 13.09.2021.