Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U SRBIJI POČINJE DA SE PRIMENJUJE POJEDNOSTAVLJENA I DIGITALIZOVANA PROCEDURA CARINJENJA EKSPRESNIH POŠILJAKA


U Srbiji počinje da se primenjuje pojednostavljena i digitalizovana procedura carinjenja ekspresnih pošiljaka, najavili su danas predstavnici Uprave carina.

"Uskoro će se oko 80 odsto pošiljaka pristiglih preko kurirskih operatora puštati u slobodan promet u roku od sat vremena po prispeću, što je do sada bilo nezamislivo", rekao je pomoćnik direktora i koordinator Uprave carina Veselin Milošević na završnoj radionici projekta "Uvođenje pojednostavljenog postupka carinjenja ekspresnih pošiljaka".

Kako je ocenio, nov, u potpunosti elektronski način carinjenja doprineće uštedi vremena i troškova za privredu i građane i podstaći spoljnu trgovinu i direktne investicije.

Na skupu je istaknuto da je brzina dobijanja pošiljki od izuzetnog značaja kada su u pitanju pošiljke poput nabavki komponenti za proizvodnju, uzorci, važni ugovori ili dokumenta za poslovanje.

Projekat "Uvođenje pojednostavljenog postupka carinjenja ekspresnih pošiljaka" realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Upravom carina, Ministarstvom finansija i Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

Izvor: Vebsajt Novosti, 13.09.2018.
Naslov: Redakcija