Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SET PRAVOSUDNIH ZAKONA BIĆE USVOJEN DO KRAJA 2016. GODINE: PRED VLADOM RS USKORO ćE SE NAćI IZMENE I DOPUNE KRIVIčNOG ZAKONIKA, NACRT ZAKONA O ORGANIZACIJI I NADLEžNOSTI DRžAVNIH ORGANA U SUZBIJANJU ORGANIZOVANOG KRIMINALA I KORUPCIJE, ZAKONI O POREKLU IMOVINE, O AGENCIJI ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE I O BESPLATNOJ PRAVNOJ POMOćI


Ministarstvo pravde uskoro će Vladi Republike Srbije predložiti izmene i dopune Krivičnog zakonika, u oblasti dela protiv privrede i Nacrt zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije

Kako je saopšteno iz Ministarstva, pored toga, pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije uskoro će se naći i zakoni o poreklu imovine i o Agenciji za borbu protiv korupcije.

U cilju unapređenja osnovnih prava i poboljšanja pristupa pravdi građana uskoro će u skupštinskoj proceduri biti i Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći, koji bi trebalo da bude usvojen do kraja 2016. godine.

Prioriteti u narednom periodu biće unapređenje efikasnosti pravosuđa, kroz smanjenje broja starih predmeta i skraćenje sudskih postupaka, kao i unapređenje pravosudnih profesija – javnih beležnika, javnih izvršitelja i medijatora, saopšteno je iz Ministarstva.

Izvor: Vebsajt N1, 12.09.2016.
Izvod iz vesti, Naslov, Obeležavanje: Redakcija