Zastava Bosne i Hercegovine

GRAD BEOGRAD: SEDNICA SKUPšTINE GRADA 15. SEPTEMBRA 2015. GODINE - RAZMATRANJE POTREBE DA BEOGRAD DOBIJE KREDITNI REJTING, RAZMATRANJE STATUSA PREDUZEćA "BEOGRADVODE", PROGLAšENJE ZAšTITE SPOMENIKA PRIRODE BAJFORDOVA šUMA I ODREđIVANJE NAZIVA ULICA U NEKOLIKO BEOGRADSKIH OPšTINA


Odbornici Skupštine grada Beograda će na sednici, zakazanoj za utorak, 15. septembra 2015. godine, raspravljati o potrebi da Beograd dobije kreditni rejting, najavio je predsednik beogradskog parlamenta, Nikola Nikodijević.

Kako je objasnio Nikodijević,postoji potreba da se angažuje renomirana kuća koja će izraditi kreditni rejting grada na osnovu trenutnog finansijskog stanja, poslovanja, zaduženja, priliva novca i rashoda.

Prema njegovim rečima, sve države imaju kreditni rejting, kao i pojedini gradovi, a namera je da se njegovim određivanjem Beograd svrsta na listu atraktivnih destinacija za potencijalne ulagače.

“- Znaćemo onda i koliko je grad likvidan, koliko može da se zadužuje itd - naveo je predsednik Skupštine grada.

On je naveo i da će se pred odbornicima naći i informacija o preduzeću "Beogradvode", čijim usvajanjem bi bila pokrenuta inicijativa da se to preduzeće vrati u nadležnost Republike Srbije, odnosno Srbijavoda, čiji je deo nekada i bio.

Nikodijević je dodao da će Bajfordova šuma, nekada Banjička, biti proglašena spomenikom prirode, ističući da je Grad do sada mnogo uradio na polju ekologije.

Kada je reč o nazivima ulica, nekoliko novih na opštinama Čukarica, Voždovac, Brajevo, Palilula i Zemun dobiće imena.

Na dnevnom redu sednice naći će se i Predlog plana detaljne regulacije područja između autoputa, kompleksa beogradske industrije piva i bezalkoholnih pića, kompleksa železničke stanice Beograd-centar i dela planirane saobraćajnice prvog reda "transverzale".

Odbornici će razmatrati i predloge plana detaljne regulacije za blok između ulica Nemanjine, Svetozara Markovića, Kralja Milana i Kralja Milutina, kao i plana detaljne regulacije područja između ulica Dimitrija Tucovića, Đurićeve, Svetog Nikole i trase UMP-a.

Na dnevnom redu biće i Plan detaljne regulacije tunelske veze Savske i Dunavske padine, kao i izmene Plana detaljne regulacije prostorne celine Kosančićev venac i Plana detaljne regulacije Bloka 51 na Novom Beogradu.

Pred odbornicima će se naći i izmene odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor za koji Grad ima posebna svojinska ovlašćenja.

Na dnevnom redu su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja za 2015. godinu preduzeća "Beogradvode", davanju saglasnosti na odluku o raspodeli neto dobiti iz 2014. "Zelenila Beograd", kao i odluka i o promeni osnivačkog akta "Javnog osvetljenja".

Odbornici će razmatrati i predlog zaključka o usvajanju izveštaja o radu Saveta za zdravlje Grada, dok će po skraćenom postupku biti razrešeni i imenovani direktori i v.d. direktori i članovi upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.

Izvor: Vebsajt Blic, 12.09.2015.