Zastava Bosne i Hercegovine

NASTAVLJENE KONSULTACIJE MINISTARSTVA I SINDIKATA O POVEĆANJU MINIMALNE CENE RADA


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević razgovarao je danas sa predsednikom Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisavom Orbovićem o stavovima i predlozima sindikata u vezi sa povećanjem minimalne cene rada.

Đorđević je ovom prilikom podsetio na to da je u poslednje dve godine minimalna cena rada kumulativno povećana za 18,6 odsto.

On je istakao da Vlada kontinuirano radi na unapređenju životnog standarda građana, prenevši da je namera države da se nastavi sa značajnijim povećanjem minimalne cene rada i u budućnosti.

Uskoro očekujemo povećanje plata i penzija, što je rezultat reformi koje smo započeli pre nekoliko godina, naglasio je ministar.

Konsultativne sastanke povodom povećanja minimalne cene rada Đorđević je nedavno održao sa ministrom finansija Sinišom Malim, a zatim i sa predsednikom Unije poslodavaca Srbije Milošem Nenezićem.

U narednom periodu, ministar će održati sastanak i sa predsednikom Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Zoranom Stojiljkovićem, kako bi čuo stavove tog sindikata, nakon čega će početi formalni pregovori o minimalnoj ceni rada.

Izvor: Vebsajt Vlade Republike Srbije, 13.08.2019.
Naslov: Redakcija